OMBOUW LICHTE VRACHT

AWB BV is gespecialiseerd in het ombouwen van (luxe)voertuigen naar fiscaal voordelige lichte vrachtwagens, dit voor zowel SUV’s en stationwagens (enkele cabines) als monovolumes (dubbele cabines).

Van de volledige ombouw van je voertuig, volgens de voorschriften, tot alle bijhorende keuringen, wij zorgen dat alles correct en vlot verloopt. Wij bieden een totaalservice, zodat je zelf helemaal niets hoeft te regelen. Makkelijk, toch?

Ombouw tot een lichte vrachtwagen? Wij voeren het voor u uit
Ombouw lichte vracht: hoe werkt het?

HOE WERKT HET?

Om in België te kunnen genieten van de fiscale voordelen die de lichte vrachtwagen met zich meebrengt, moet het voertuig uitgerust zijn met een laadbak. De lengte van deze laadbak dient minimum 50% te zijn van de wielbasis. Voorbeeld : Is er een wielbasis van 2800cm, dan dient de laadbak een lengte te hebben van minimaal 1400cm.

AFWERKING EN INRICHTING

Bij enkele cabines (1 stoelenrij) is het voldoende om een kopschotplaat te plaatsen met een hoogte van minimum 20cm. Bij deze cabines worden de laadbakken standaard afgewerkt met opstaande zijkanten, dit ter bescherming van de deuren. Ze worden bekleed met een duurzaam tapijt in een kleur passend bij het interieur van het voertuig.

Wil je een aangepaste laadbak voor het vergemakkelijken van je werkzaamheden? Wij houden er rekening mee. De laadbak kan, indien gewenst, voorzien worden van onder andere een opbergluik in de laadvloer, een hondenhek, een rubberen noppentapijt, een uitneembare plaat om 2 compartimenten te creëren enz.

Ombouw lichte vracht: afwerking en inrichting
Ombouw lichte vracht: volledig op maat

VOLLEDIG OP MAAT

Bij dubbele cabines plaatsen we een scheidingswand achter de 2de rij zitplaatsen. Deze wordt volledig op maat gemaakt en voorzien van een venster. Hierdoor kunnen de originele zitbanken behouden blijven en is er nog genoeg beenruimte om comfortabel te reizen.

Bekijk hier alle voordelen van lichte vrachtwagens.

Wil je graag weten wat je jaarlijks kan besparen op je voertuig?

Start nu mijn simulatie