Uw auto tot lichte vracht ombouwen? AWB denkt met je mee!

Uw auto tot lichte vracht ombouwen? AWB denkt met je mee!

Uw auto tot lichte vracht ombouwen is niet alleen gemakkelijk wanneer u veel materiaal of goederen moet vervoeren – ook fiscaal brengt de ombouw tot lichte vracht zo zijn voordelen met zich mee. Bij AWB te Pelt bouwen we uw voertuig om tot een lichte vrachtwagen, in een snelle en correcte service die nooit wensen te over laat.

Van uw auto lichte vracht maken? Wij doen het snel en correct

Uw auto in lichte vracht omzetten is een onderneming die u best overlaat aan een professionele vakman met kennis van zaken, waarop u kunt vertrouwen. AWB te Overpelt is die vakman voor u: wij specialiseren ons in het ombouwen tot lichte vrachtwagens van zowel SUV’s en stationwagens (met een enkele cabine) als monovolumes (dubbele cabines). Dit doen we in een uitstekende totaalservice, gaande van de ombouw van uw auto tot lichte vracht tot al de nodige keuringen ervan. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken, en kunt u alle werkzaamheden met een gerust hart aan ons overlaten!

Uw auto tot lichte vracht ombouwen: wat houdt dit precies in?

Om uw wagen tot lichte vracht om te bouwen, dient er aan enkele belangrijke voorschriften voldaan te worden. Hieronder vindt u een kleine greep uit de belangrijkste stappen waarin we u ontzorgen, kiest u ervoor uw auto door ons te laten ombouwen tot lichte vracht.

  • Om van lichte vracht te kunnen spreken, dient uw auto eerst en vooral uitgerust te worden met een laadbak. Belangrijker nog: lengte daarvan moet minstens 50% van de wielbasis van uw auto bedragen.
  • Gaat het om een auto met een enkele cabine (1 stoelenrij), dan plaatsen we een kopschotplaat van minimum 20cm hoog en werken we de laadbakken af met opstaande zijkanten, zodat uw deuren beschermd blijven.
  • Wilt u een auto met dubbele cabine (2 stoelenrijen) tot lichte vracht ombouwen, dan installeren we een scheidingswand op maat en mét venster achter de tweede rij zitplaatsen. Zodat u ook nooit aan beenruimte inboet!

Wist u bovendien dat we bij de ombouw van uw auto tot lichte vracht alles in eigen atelier produceren? Dit al sinds 2015, zodat we steeds de controle over het volledige productieproces behouden en zo een nòg beter resultaat kunnen afleveren. Neem voor meer info zeker en vast eens een kijkje bij onze realisaties!

AWB: Ombouw van auto’s tot lichte vracht, homologatie, import & douane

Wij bouwen auto’s om tot lichte vracht, maar wist u dat u ook voor de homologatie of import van uw wagen bij AWB te Pelt terecht kunt? Bij de homologatie van uw nieuwe, verbouwde of geïmporteerde wagen wordt er nagegaan of deze wel aan alle Europese administratieve en technische vereisten voldoet. Dit doen wij voor u als erkend COP-instructeur en lid van Traxio en Agoria, zodat u er gerust van kunt zijn dat uw wagen steeds in lijn is met de huidige Europese wetgeving.

Uw auto tot lichte vracht ombouwen? AWB denkt met je mee!

Bij de import van uw nieuwe wagen, uit Duitsland bijvoorbeeld, nemen wij alle nodige stappen voor onze rekening, zodat u tot in de puntjes in orde bent wanneer u zich op de openbare weg begeeft en u nergens zorgen over hoeft te maken. Bij AWB staan we altijd voor u klaar, of het nu de ombouw van uw auto tot lichte vracht, de keuring of de invoer ervan betreft.

Van uw auto een lichte vrachtwagen maken? Wij zitten graag met u samen

Heeft u interesse in de ombouw van uw auto tot lichte vracht, maar zit u toch met nog enkele vragen of had u graag professioneel advies gewenst? Wij zitten graag persoonlijk met u samen om al de mogelijkheden voor uw wagen te overlopen. Bij ons kunt u er gerust van zijn dat u een warme en behulpzame service ontvangt, alsook de beste kwaliteit en een hoogwaardige afwerking. Neem nu contact met ons op via +32 (0) 11 66 70 19 of info@awbnv.be, of door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u met plezier verder!