Lichte vracht ombouw voor uw voertuig? AWB is uw partner

Lichte vracht ombouw voor uw voertuig? AWB is uw partner

Lichte vracht ombouw is een handige manier om met uw voertuig meer materiaal en goederen te vervoeren, maar daar ook fiscaal voordeel van te genieten. De aankoop van een lichte vrachtwagen is echter niet altijd voor iedereen een evidente keuze, en daarom bieden we bij AWB te Pelt lichte vracht ombouw aan voor zowel SUV’s en stationwagens als monovolumes. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden voor uw voertuig!

Lichte vracht ombouw: wat houdt dit precies in voor uw auto?

Lichte vracht ombouw is voor iedereen een voordelige optie, maar houdt niet voor iedere wagen hetzelfde proces in. Om van lichte vracht te spreken, is het bijvoorbeeld van essentieel belang dat uw auto van een laadbak voorzien wordt. Maar niet zomaar een laadbak: de lengte ervan moet minstens 50% bedragen van uw wielbasis. Heeft uw voertuig bijvoorbeeld een wielbasis van 2800cm, dan heeft uw laadbak idealiter een lengte van 1400c.

Doet u beroep op onze diensten, dan hoeft u zich over dergelijke cruciale aspecten nooit zorgen te maken: wij nemen u alle aspecten uit handen, tot in de kleinste details, en zorgen ervoor dat de lichte vracht ombouw van uw voertuig tot in de puntjes overeenkomt met de Europese voorschriften. Zodat het enige dat u hoeft te doen, genieten is van de voordelen van uw lichte vrachtwagen.

Lichte vracht ombouw is voordelig, maar ook afhankelijk van uw type voertuig

Lichte vracht ombouw verzorgen wij bij AWB Wagenbouw te Pelt voor zowel SUV’s en stationwagens met een enkele cabine als voor monovolumes met een dubbele cabine. Beschikt uw wagen over 1 stoelenrij, dan plaatsen we bijvoorbeeld een 20cm hoge kopschootplaat en werken we de laadbak standaard af met opstaande zijkanten. Maar dit is niet alles: we bekleden deze laadbak ook met duurzaam tapijt, zodat alles bij elkaar past. Heeft uw wagen 2 stoelenrijen, dan kiezen we ervoor om achter de 2e rij zitplaatsen een op maat gemaakte scheidingswand met venster te plaatsen. Niet alleen worden uw zitbanken zo behouden, u blijft ook voldoende beenruimte genieten, zodat het comfortabel zitten is in uw lichte vrachtwagen.

Lichte vracht ombouw op maat, met tal van aangepaste mogelijkheden

Bij AWB Overpelt doen we er telkens alles aan om onze lichte vracht ombouw volledig naar de persoonlijke maatstaven en behoeften van de klant vorm te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor lichte vracht ombouw met een aangepaste laadbak, die uw werkzaamheden danig vergemakkelijkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een laadbak met een opbergluik in de laadvloer, een hondenluik of een handige uitneembare plaat waarmee u twee compartimenten kunt creëren?

Lichte vracht ombouw voor uw voertuig? AWB is uw partner

Doordat wij bovendien sinds 2015 alles in eigen atelier produceren, kunnen wij onze klanten steevast de allerbeste resultaten garanderen: zo kunnen we immers alle fases van het productieproces aan een grondige kwaliteitscontrole onderwerpen. Bovendien zorgen we er als erkend COP-constructeur voor dat al onze werkzaamheden en producten perfect voldoen aan de huidige Europese wetgeving. De lichte vracht ombouw van uw wagen kunt u dus met een gerust hart aan ons overlaten!

De ombouw tot lichte vracht komt bij ons in een warme totaalservice

Lichte vracht ombouw is al meer dan 26 jaar lang onze specialiteit: ons professioneel en hecht team streeft elke dag opnieuw naar perfectie, en klanttevredenheid staat bij ons op de eerste plaats. Daarom kunnen klanten bij ons terecht voor niet alleen lichte vracht ombouw, maar ook voor de homologatie van hun wagen en voor import en douane. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe, verbouwde of geïmporteerde wagen aan alle Europese maatstaven voldoet om veilig de openbare weg op te kunnen, en probleemloos gehomologeerd of ‘gekeurd’ wordt. Wilt u graag een auto importeren, dan nemen we ook dit proces van A tot Z voor onze rekening. Met onze diensten bent u altijd zeker van een voertuig dat tot in de puntjes in orde is: bij lichte vracht ombouw, import en douane of homologatie.

Uw voertuig tot lichte vracht ombouwen? Wij geven u oprecht en professioneel advies

Spreken lichte vracht ombouw en de fiscale voordelen daarvan u aan, maar bent u nog niet helemaal zeker of dit wel een mogelijkheid is voor uw wagen? Of heeft u nog enkele vragen bij hoe dit alles nu precies in zijn werk gaat? Aarzel alvast niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, en wij helpen u graag verder met professioneel advies waarop u kunt vertrouwen. Vul ons contactformulier in, geef ons een belletje via +32 (0) 11 66 70 19 of stuur ons een mailtje op info@awbnv.be. Wij helpen u graag verder met uw lichte vracht ombouw, homologatie of import!