Duitse auto importeren? AWB verzorgt het hele proces voor u

Duitse auto importeren? AWB verzorgt het hele proces voor u

Een Duitse auto importeren is de ideale manier om u een auto van topkwaliteit aan te schaffen, aan een voordelige prijs. Het importproces dat hierbij komt is echter niet altijd een even evidente onderneming, en komt standaard met heel wat administratieve stappen en papierwerk. Wanneer u graag een Duitse auto zou importeren maar niet weet waar te beginnen, zijn wij het juiste adres.

Een Duitse auto importeren is met onze hulp een fluitje van een cent

Wilt u een Duitse auto importeren omwille van de talloze voordelen, maar voelt u zich afgeschrikt door het vele werk en de administratieve rompslomp die dit met zich meebrengt? Dan is AWB Pelt het perfect adres: wij specialiseren ons in import en douane, waardoor we u het hele importproces perfect uit handen kunnen nemen. Met meer dan 26 jaar ervaring zorgt ons hechte en professionele team ervoor dat uw Duitse auto geïmporteerd wordt in een mum van tijd, en volgens alle Europese voorschriften. Zodat het enige dat u hoeft te doen, het uitkiezen van uw droomwagen is.

Een Duitse wagen invoeren: wij ontzorgen u in àlle fases van de import

Om een Duitse auto te importeren, of een buitenlandse auto in het algemeen, moeten er logischerwijze eerst enkele noodzakelijke stappen gezet worden. Wij ontzorgen u in alle mogelijke fases van de invoer:

  • Bij de aankoop van de wagen van uw dromen
  • Bij het transport terug naar België
  • Bij de douaneformaliteiten: wij voeren uw Duitse importauto in bij de Belgische douane, om zo het belangrijke vignet 705 te verkrijgen bijvoorbeeld.
  • Bij de technische keuring van uw auto
  • Bij de aanvraag van het (gepersonaliseerd) kenteken

Wij helpen u een Duitse wagen importeren, maar daar stopt het niet

Wij kunnen bovendien niet alleen uw Duitse wagen importeren, maar deze ook snel Europees laten keuren. Doordat wij immers een Duits zusterbedrijf te Aken hebben dat gespecialiseerd is de technische keuring van voertuigen, en doordat wij nauw samenwerken met erkende keuringsinstanties als TÜV, GTU en Dekra, is dit in een mum van tijd gepiept.

Duitse auto importeren? AWB verzorgt het hele proces voor u

Zodat uw Duitse wagen importeren geen omslachtige onderneming, maar een vlot en probleemloos proces is waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. Zo bieden wij bij AWB een uitstekende totaalservice aan waarop u kunt vertrouwen, zodat u zich altijd met een gerust hart op de openbare weg begeeft. En met een veilige wagen die tiptop in orde is.

Een Duitse auto importeren ligt voor u binnen handbereik, met AWB

Om een Duits voertuig in te voeren zijn wij het geknipte adres, maar ook wanneer u een partner zoekt voor lichte vracht ombouw of voor de homologatie van uw wagen kunt u op onze diensten beroep doen.

  • Van SUV’s en stationwagens met enkele cabines tot monovolumes met twee stoelenrijen: de ombouw van auto’s tot lichte vracht produceren wij al jaren binnen ons eigen atelier. Zo houden we de kwaliteit van het productieproces altijd stevig in handen, en kunnen we u van een lichte vrachtwagen voorzien die tot in de puntjes in orde is. Daarbij respecteren we vanzelfsprekend altijd de Europese wetgeving, en geniet u bovendien ook fiscaal voordeel. Vergeet voor meer info zeker niet onze realisaties te bekijken!
  • Ook voor de homologatie van uw auto kunt u bij AWB Pelt terecht, dat is de vaststelling dat uw nieuwe, geïmporteerde of verbouwde wagen (of wagenonderdeel) perfect aan alle Europese technische en administratieve vereisten voldoet. Met een oplossing op maat nemen wij je de homologatie volledig uit handen, zodat jijzelf de lange en moeilijke homologatieprocedure in België niet moet doorlopen. Dit geldt bovendien ook voor je aanhangwagen, trailer, paardenwagen, autotransporter, mobiele werfmachine, etc.

Zelf een Duitse auto importeren? Wij bekijken wat voor jou mogelijk is

Wilt u graag zelf een Duitse wagen importeren? Wij overlopen samen met u de mogelijkheden in een vrijblijvend en persoonlijk gesprek, en geven u professioneel advies op maat. U kunt ons contacteren door ons contactformulier in te vullen, maar ook door ons te bellen op +32 (0) 11 66 70 19 of een mailtje te sturen naar info@awbnv.be. Wij helpen u graag een mooie en degelijke Duitse auto te importeren van kwaliteit, op een snelle en betaalbare manier!